Hakem Haberleri

2022-2023 Hakem ve Gözlemci Ara Seminerinin İlki Çevrimiçi Yapıldı

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu’nun (MHGK) hakem ve gözlemcilere yönelik her yıl gerçekleştirdiği ara seminerin 2022-2023 sezonuna ait olan ilk kısmı çevrimiçi olarak yapıldı.

Seminere; MHGK Başkanı Aziz Yener ile MHGK üyelerinin yanı sıra, hakem ve gözlemci toplamda 98 kişi katıldı.

A, A/B ve B Klasman voleybol hakemleri ile A klasman gözlemcilerin yer aldığı seminerde; MHGK Başkanı Aziz Yener, sezonun ilk yarısını değerlendirdi.

2022-2023 sezonunun ilk yarısında oynanan müsabakalardaki pozisyonların videolarının gösterildiği seminerin ilk bölümünde verilen kararlar üzerinde duruldu. Müsabakalarda karşılaşılan durumlar ile dilek ve isteklerin konuşulduğu ikinci bölümde de MHGK Başkanı Aziz Yener soruları cevapladı.

A, A/B ve B Klasman voleybol hakemleri ile A Klasman gözlemcilerin yer aldığı seminerin ikincisi, 29 Aralık 2022 Perşembe günü yine çevrimiçi olarak yapılacak.

İkinci seminere; Antalya’da TVF ile İtalya Voleybol Federasyonu arasında yapılan anlaşma gereği İtalya Voleybol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı ile iki İtalyan Uluslararası Voleybol Hakeminin katılması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sayfadan Tam Olarak Yararlanmak İçin Lütfen Reklam Engelleyici Eklentileri Devre Dışı Bırakın.